Zoek op personen

Veel bezoekers zijn op zoek naar informatie over een bepaalde persoon of plaats (dorp of straat).
In de inventaris van een archief vindt u die lang niet altijd terug. Het bekendste voorbeeld is de genealogische informatie.
In de archiefinventaris staat Doopboek NH 1670-1710, terwijl u op zoek bent naar Annetje Gerritsdr. die in 1675 gedoopt is. U vindt Annetje alleen in het doopboek zelf.

Maar ook in het notarieel archief en bijvoorbeeld de bonboeken in het stadsarchief komen veel personen en plaatsen voor. Deze gegevens zijn in databases gezet, die worden doorzocht als u Zoeken op personen of Zoeken op plaatsen kiest. De resultaten van deze zoekacties zijn altijd records in databases. Als u op Toon scan klikt, komt u bij het juiste deel in de collectie archieven terecht. Hier bladert u dan het virtuele boek door tot u het gegeven dat in de database is gezet terugvindt.

Als een persoon nog niet in de databases van bijvoorbeeld de Burgerlijke Stand voorkomt, domweg omdat het intikken door de vrijwilligers nog niet zover is gevorderd, kunt u zelf zoeken in de scans van deze bestanden.

 
Eerste persoon
 
Tweede persoon
 
 
 
 
 
Help

icon Zoeken in genealogische bestanden
(PDF-document met links naar gescande archiefstukken)
icon Ingevoerde genealogische bronnen ( 2013-03-27 10:40:48)

Tijdelijk: hier kunt u tot de gegevens opgenomen zijn in Zoek op personen de oude applicatie voor het zoeken in de gezinsreconstructies doorzoeken
Naar de gezinsreconstructies

Een archiefwebsite door pictura-dp